apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Voor singles       Met kids       Cultuur       Weekend       Reisaanbiedingen       Mijn verhaal       Reis tips    

Single reis

Enkele jaren geleden ben ik mee geweest op een reis voor singles. Eerst stond ik een beetje afkerig van de formule.

Ze zeggen dat alles kan en niks moet, maar ik was er vrijwel zeker van dat er tijdens de reis toch bepaalde spanningen zouden zijn.

Als je singles samen stopt, dan creŽert dat verwachtingen, toch?
Ik heb het dan toch maar gedaan, onder het mom van Ďwie niet waagt, niet wintí, en jawel, de reis is heel goed meegevallen.

Twee weken Egypte, de eerste week voeren we rond op de Middellandse zee. Zalig was dat. In totaal waren we met zon veertig mannen en vrouwen, alle leeftijden door elkaar, de meesten rond de veertig.

Op de boot zelf was er eigenlijk niet zo veel te doen, behalve genieten van het prachtige zicht natuurlijk en lekker tot rust komen.

Ik vond het leuk om te kletsen met mijn medereizigers. Ook was het heerlijk zwemmen, eten en naar de ondergaande zon kijken. De tweede week zaten we aan land in een all-in hotel waar we lekker verwend werden en tot in de late uurtjes op stap zijn geweest.

Van die spa....

Lees verder       UW REACTIE

Alleenstaande moeder op reis

Ik ben een alleenstaande moeder met twee kinderen van acht en vijf.
Mijn man is twee maanden geleden verongelukt.

Deze zomer ben ik voor het eerst alleen met de kinderen op reis gegaan, naar Tenerife. Ik heb gezocht naar een hotel waar ze kinderkortingen geven, dus qua prijs viel het best mee. Het was nog steeds een flinke hap uit mijn budget natuurlijk, maar de voorbije twee jaar waren we thuis gebleven en de kleintjes vonden het een hele belevenis om voor het eerst het vliegtuig te nemen. Ik trouwens ook, het was de eerste grote reis zonder mijn man, en dat werkte wel op me in. Het verlies verwerk je natuurlijk nooit, maar daar op de luchthaven miste ik hem meer dan ooit, dat kan ik je verzekeren.

Het hotel was all-in, alleen met twee kinderen is dat de makkelijkste oplossing.

We zaten vaak bij het zwembad, ik in een ligstoel, die kinderen in het water, en dat vonden ze fantastisch. Dankzij de kinderanimatie waren hun dagen goed gevuld. Na enkele dagen leerde ik een koppel kennen, ze hadden ook twee kinderen, en dat was handig. Als ik even naar het toilet moest hielden zij de mijne in de gaten.

Uiteraard was het leuk om nu en dan van gedachten te kunnen wisselen met andere volwassenen want als alleenstaande een hele dag alleen met twee kinderen is best zwaar. Omdat je de hele tijd met die kinderdingen bezig moet zijn, op den duur ga je dan iets missen, iets wat dieper gaat, ik denk dat elke ouder me wel snapt.

Ook moet ik toegeven dat zoín all-in hotel niet echt iets voor mij is. Vroeger, met mijn man, gingen we meestal met de auto op vakantie naar het zuiden van Frankrijk, e....

Lees verder       UW REACTIE
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen