apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Single       Single met kids       Opnieuw beginnen       Mijn verhaal    

Alleen met een kinderwens?

Iedereen heeft de uitdrukking wel eens gehoord: “Een kind maak je niet alleen”.
Vanzelfsprekend is dit niet letterlijk bedoeld en doelen mensen hier op het feit dat je beiden verantwoordelijk bent voor je zoon of dochter.


Maar je kan de uitdrukking ook letterlijk nemen en vele alleenstaanden hebben zich vast al eens afgevraagd of je inderdaad geen kind kan maken als je alleen bent?

Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden voor wie geen relatie heeft en toch een kinderwens . Vooral voor vrouwen tikt de klok des tijds genadeloos verder en komt er een ogenblik waarop ze hun kinderwens moeten opbergen. Maar ook voor hen zijn de oplossingen het eenvoudigste.

Als vrouw kan je vrij eenvoudig terecht bij een spermabank, ook wanneer je alleen bent. Of je kan zelf een geschikte donor zoeken, al is dit minder voor de hand liggend omdat je het risico loopt dat de toekomstige vader uiteindelijk toch ook “papa” wil zijn.


Voor mannen is het wat minder evident, maar zij kunnen opteren voor pleegzorg. Er is een groot tekort aan mensen die binnen de pleegzorg voor kinderen willen zorgen en alleen zijn is dus geen reden meer om afgewezen te worden. Ook vrouwen kunnen zich hier natuurlijk kandidaat voor stellen.

Natuurlijk is een kind opvoeden niet eenvoudig en wanneer je alleen bent is het allemaal net nog een tikkeltje zwaarder. Belangrijk is te beseffen waar je aan begint voor je als alleenstaande de keuze maakt om moeder of vader te worden.

Want naast uitputtend is er ook de invloed op je sociale leven. En het vinden van een relatie kan ook heel wat complexer worden wanneer je een kind hebt.

De kans om iemand tegen te komen is kleiner wanneer je een kind hebt, je gaat minder uit, hebt minder contacten en niet elke potentiële partner staat te springen om er een kind bij te krijgen. Maar voor wie het verlangen naar een kind allesoverheersend is, mag dat geen barrière vormen.

Uiteindelijk is moeilijk maar niet onmogelijk en zijn er een heleboel alleenstaanden die er helemaal geen moeite mee hebben om een partner met kind te vinden.


Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


Praten is de verstandige weg

Tips om een dating mislukking te voorkomen

ZekerheidTesamen