apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Single       Single met kids       Opnieuw beginnen       Mijn verhaal    

De oude vlam opnieuw opzoeken?

Misschien is opnieuw beginnen met je ex een droom die waarheid wordt,
maar je zou er jezelf ook wel eens veel pijn mee kunnen doen.
Hieronder zes belangrijke punten:
herbeginnen

Geheugenverlies ivm je ex kan (misschien) helpen

In de film ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ ontmoeten twee onbekenden elkaar.
Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken, brengen samen de nacht door en tegen de ochtend zegt Clementine: ‘Ik ga met je trouwen, Joel, ik voel het.’

De twee zijn echter voormalige geliefden die hun geheugen hebben laten wissen na een pijnlijke scheiding. Bevrijd van de bagage van vroeger beginnen ze opnieuw te daten en op het einde van de film lopen ze samen langs het strand.

In het originele script eindigt de film echter anders. De oudere Clementine laat haar geheugen voor de zoveelste keer wissen na de zoveelste moeilijke scheiding van Joel. Zonder een geheugen dat hen moet leiden lijkt het alsof Joel en Clementine gedoemd zijn steeds dezelfde fouten te maken.

Velen onder ons verlangen nog naar oude liefdes.

Als we terugblikken zorgt de nostalgische lens ervoor dat de dingen die toen verkeerd liepen plots verwaarloosbaar lijken. Wie zich echter laat leiden door nostalgie loopt het risico de pijn uit het verleden opnieuw te voelen.

In het echte leven kun je je geheugen niet laten wissen. Gelukkig maar.
Probeer aan volgende zaken te denken als je ex je een e-mail stuurt of plots aan je voordeur staat:

1- Maakt je ex avances en heb je zin erop in te gaan, bespreek dan eerst met hem/haar hoe het is misgelopen de vorige keer. Soms is het niet slecht het nog eens te proberen maar enkel als je in staat bent te communiceren. Anders zullen - na een tijdje - die oude ergernissen zeker weer opborrelen.

2- Wees eerlijk met jezelf. Wil je terug bij je ex of heb je gewoon nood aan iemand? Mis je een warm lichaam om tegen aan te kruipen in bed? Probeer na een scheiding eerst te wennen aan het alleen zijn, anders maak je snel verkeerde beslissingen.

3- De relatie is al een tijd over en je stelt het goed. Maar dan ontdek je dat je ex een nieuwe liefde heeft en je denkt ‘maar wij zijn gemaakt voor elkaar!’. Weet dat jaloersheid normaal is, ook als je je scheiding al voor een groot deel hebt verwerkt. Je zult wellicht altijd een beetje jaloers blijven. Het betekent niet dat je je ex terug wilt. Leer met die jaloerse gevoelens om te gaan.

4- Mis je je ex echt? Of heb je gewoon een hekel aan het daten? Je ex weet van welke films je houdt, kent je voedselallergieën en weet hoe je aan je schouders wilt gemasseerd worden. Het opnieuw proberen lijkt interessanter dan nog zo’n akelige eerste date. Maar weet wel dat zo’n date tot een mooie relatie kan openbloeien. Terugkeren naar je ex loopt in 90% van de gevallen niet goed af.

5- Weet je nog waarom jullie uiteen zijn gegaan? Heeft hij/zij je bedrogen? Behandelde hij/zij je als een deurmat? Denk dan maar niet dat het deze keer anders zal zijn.

6- Weet dat het herbeginnen vaak in een knipperlicht-relatie resulteert die je op den duur enorm zal uitputten en die weinig toekomst biedt. Het is best om geen tijd meer te verliezen aan iets wat je enkel verdriet bezorgt.

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite


'' Wil je je ex écht terug, of heb je gewoon nood aan iemand ''Tesamen