apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Do en dont       Marsmannen       Venusvrouwen       Romantiek       Mijn verhaal    

Gewoon een match of de perfecte match

Een mens is niet gemaakt om alleen te zijn. Wie lang alleen is, beseft dat maar al te goed. Het verlangen naar iemand om lief en leed mee te delen, of alleen al het ontbijt en de dagelijkse beslommeringen kan zeer overweldigend worden.


Soms wil je zo graag iemand om je leven mee te delen dat het je beoordelingsvermogen gaat vertroebelen.

Je zoekt niet meer naar je perfect match, maar naar ‘een match’. Gewoon iemand waarmee het wel ok is, zonder meer.

Gewoon ‘een match’ is niet datgene waar we uiteindelijk naar op zoek zijn. Het is iets waar we voor kiezen omdat het alleen zijn al te lang duurt en omdat we graag willen geloven dat dit wel eens onze ware zou kunnen zijn.


Of omdat we ons hebben neergelegd bij het feit dat onze ideale partner niet bestaat en we er de mindere kantjes wel kunnen bijnemen. Helaas is dit het begin van een zoveelste scheiding, want relaties zijn niet eenvoudig. Relaties met iemand die eigenlijk niet hét van het is nog veel minder.We zoken de perfecte match en niets minder


Maar het is wel begrijpelijk dat we ons toelaten om dit leugentje te geloven. De eerste weken zijn niet minder euforisch en het gevoel van verliefdheid kan bijzonder echt zijn. Maar als we eerlijk zijn, moeten we toegeven dat we verliefd zijn op het idee een relatie te hebben en niet zozeer op de partner waarmee we die relatie hebben. Eens dat eerste overweldigende gevoel verdwenen is, volgt de breuk vaak snel.


Is perfectie dan onmogelijk

Gelukkig hoeft het niet altijd zo te lopen. Het is niet omdat je gewoon iemand zoekt, dat je niet toevallig de perfect match tegen het lijf kan lopen. Geluk zit soms in rare hoekjes verstopt. En zelfs indien je even voor de ‘gewone match’ kiest, is dat niet per se een ticket voor verdriet.


Misschien is het voldoende om weer heel even de zalige smaak van het samenzijn te proeven en geeft dat je genoeg energie om de zoektocht naar je ware verder te zetten. Misschien verloopt de breuk in alle rust omdat je beseft dat jullie toch niet voor elkaar gemaakt zijn en je meer wil.


In dat geval ben je een fijne ervaring rijker en sta je weer een stap dichter bij je ‘perfect match’. Of je weet in ieder geval wat je perfect match zeker niet is.REACTIES:

-------------------------
Wat het niet is dat weet ik ondertussen wel en het moet voor mij niet 100 percent perfect te zijn maar gewoon iemand waar ge samen mee door 1 deur kunt en die niet alle dagen van menign veranderdt
Door Bob uit Helchteren

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


Acht tips voor een eerste reis samen

Afwijzing

Alleenstaande ouder

Daar lig je nu, naast me

Potjes en dekseltjes ( stay hungry & foolish)Tesamen