apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Voor singles       Met kids       Cultuur       Weekend       Reisaanbiedingen       Mijn verhaal       Reis tips    

Zes tips om je reisbudget te beperken

Vakantie is nieuwe energie opdoen, je wereldbeeld verruimen, tijd hebben voor jezelf én voor je kinderen zonder een gat in je budget te slaan. Met deze tips lukt het.

Andere horizonten verkennen, een vreemde taal spreken, uitheemse gerechten eten: als een vakantie vlot verloopt, dan kan ze een wereld van verschil uitmaken voor je energieniveau en je weerbaarheid. Zeker in emotioneel geladen tijden kan een reis helend werken.

Op voorwaarde natuurlijk dat de vakantie zelf geen extra stressfactor wordt.

Als het vakantiebudget een (te) stevige hap uit je jaarbegroting haalt, dan is het gezonder om tijdens je vakantie enkele goedkope uitstappen in eigen land te voorzien.
Gelukkig zijn er trucjes die toelaten om je reisbudget binnen de perken te houden.

1-Kies een budgetbestemming


Ho populairder het oord, hoe hoger de prijzen zullen liggen. Met bijna 80 miljoen toeristen per jaar is Frankrijk veruit het populairste land ter wereld. En hoewel Parijs een groot stuk van dat getal voor z’n rekening neemt, is het duidelijk dat ook de rest van het land daardoor een duurdere bestemming blijft. Spanje en Italië nemen respectievelijk de plaatsen 4 en 5 in de Top 5 voor hun rekening. Dichtbij is dus geen garantie voor goedkoop. Twee weken Thaïland kunnen een pak goedkoper zijn dan twee weken in Europa. Prijsverschillen kunnen ook zeer lokaal zijn. Hou je vakantie in Nederland aan de grens met Duitsland, weet dan dat je in Duitsland goedkoper uit eten kunt.

Héél vroeg of héél laat én all-in
Alle reisorganisaties hebben vroegboekkortingen en bieden last minutes aan. Maak er gebruik van. Ook voor vliegtuig- en treintickets geldt de regel: hoe vroeger je boekt, hoe lager de prijs. Met een ‘all inclusive’ weet je vooraf exact wat je reis gaat kosten. Dat geeft veel Belgische toeristen een comfortabel gevoel. Bovendien is de concurrentie op deze markt zo groot dat je bijna onmogelijk dezelfde reis op eigen houtje voor minder geld kan organiseren. Lijkt één week je in dit soort formule behoorlijk duur, vergelijk dan eens met de prijs voor 10 dagen of zelfs 2 weken. Vaak is zo’n tweede week een stuk goedkoper omdat er natuurlijk geen vervoer in zit en het de touroperators een betere bezettingszekerheid geeft. In verhouding wordt je reis dan een stuk goedkoper. Zoek ook zeker naar de touroperators die tarieven voor eenoudergezinnen hanteren.

2-Hou rekening met de buren


Heb je schoolgaande kinderen, dan moet je je beperken tot de schoolvakanties en zit je meteen vast aan wat men ‘hoogseizoen’ noemt. Maar daar zitten nog gradaties in. De schoolvakanties in onze buurlanden vallen niet altijd samen met de onze. Even googlen en je hebt de vakantieperiode in Nederland en Frankrijk zo gevonden. Probeer die schoolvakanties zoveel mogelijk te vermijden want dan liggen de prijzen lager.

Kijk verder ook naar de vakantiegewoonten in het land van je bestemming. In Italië is augustus dé maand waarin Italianen zelf op vakantie gaan. Resultaat: volle hotels, dure plaatsen, drukke stranden. Fransen gaan dan weer tussen de ‘quatorze juillet’ (14 juli) en half augustus. De meeste Parijzenaren zijn echte ‘aoutiens’ die voornl. de eerste weken van augustus met vakantie zijn.

3-Rijden, vliegen of sporen

reizen Blijf je in Europa, dan ben je misschien geneigd om met de auto naar je vakantiebestemming te rijden. Toch doe je er goed aan om de verschillende transportmiddelen te vergelijken. Heb je een vakantiehuisje gehuurd en is het handiger dat je ter plekke over een auto beschikt, bekijk dan toch eerst de vluchten in de richting van je bestemming en de prijzen van huurauto’s. Er zijn lowcostmaatschappijen voor beide transportmiddelen.

Soms in combinatie met elkaar, soms onafhankelijk, maar vaak ben je goedkoper af dan met je eigen wagen naar het Zuiden te rijden. Bovendien bespaart het je een lange, vermoeiende trip. Denk je eraan om met kids door Europa te trekken. Of zou je in je vakantieland verschillende plaatsen willen bezoeken, dan biedt de trein een degelijk alternatief.

Via de Nmbs Interrail vind je de InterRail Global of de InterRail One Country-passen waarmee jullie voor aanvaardbare prijzen kunnen sporen. Kinderen jonger dan 4 reizen gratis indien ze geen individuele plaats innemen en van 4 t/m 11 jaar is er een korting van 50% op de volle tarieven. Ook de Zwitserse spoorwegen bieden interessante arrangementen aan. Zo zijn er speciale passen om je van de luchthaven tot bij je eindbestemming te brengen.

Overal geldt voor je transport: hoe vroeger je boekt, hoe lager de tarieven. Naar de meest interessante vlucht zoeken, al dan niet in combinatie met transport, of een hele reis, doe je ondermeer via Kayak.com.

4-Reis accomodatie

De prijs om een tentje in de vrije natuur te zetten is vanzelfsprekend onvergelijkbaar met een kamer in een vijfsterrenhotel. Daartussenin ligt een hele wereld die in grote mate van je wensen afhangt. Zoek je naar een hotel, vergeet dan zeker geen kijkje te nemen op sites als
Booking.com of Trivago.com Of Immoweb , daar bieden eigenaars hun huizen, appartement en studio’s te huur aan. Je vindt er een ruim aanbod in eigen land en in Frankrijk. Zegt het je wel wat om bij mensen te gaan logeren of gebruik te maken van een huis als de eigenaars weg zijn, dan vind je een leuk aanbod van de meest uiteenlopende woonsten op Airbnb

5-Gratis

Niet heel populair, maar wél gratis, is je huis ruilen. Via Taxistop kom je bij HomeLink International waarmee jaarlijks tussen de 12 en 16.000 mensen op vakantie gaan door hun huizen te ruilen. Je betaalt niets voor de accommodatie en je regelt alles rechtstreeks met de andere ruiler.

Gratis kamperen kan af en toe via Roompotparken

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief zijn er regelmatig zeer interessante of zelfs gratis aanbiedingen.

6-Iedereen heeft recht op een vakantiereis

Helaas is 1 op 7 Vlamingen financieel niet in staat om zich een weekje vakantie te veroorloven.

Steunpunt Vakantieparticipatie is een dienst van Toerisme Vlaanderen die iedereen de mogelijkheid wil geven om op vakantie of op daguitstap te gaan in Vlaanderen en Brussel. Ben jij een alleenstaande ouder met 2 kinderen ouder dan 14 jaar en heb je een maandinkomen van 1.600 euro of minder, dan kom je in aanmerking voor steun van dit fonds.

Alle informatie vind je hier Vakantieparticipatie

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


5 stappenplan voor goed budgetbeheer

Weg met geldvretende gewoonten

Rondkomen als alleenstaandeTesamen