apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Voor singles       Met kids       Cultuur       Weekend       Reisaanbiedingen       Mijn verhaal       Reis tips    

Met de kids en een ezel op trektocht

Hou jij van een wandelvakanties, maar heb je jonge kinderen die geen uren kunnen stappen?
Met een ezel erbij lukt het zeker.

reizen

Weinig kinderen die spontaan een vreugdedansje zullen maken als je hen voorstelt om op wandelvakantie te gaan. Het lijkt saai en vermoeiend. Veel hangt af van hoe de volwassenen het voorstellen en organiseren.

Als de kinderen over degelijke wandelschoenen beschikken, als er genoeg variatie in het landschap en het programma zit en als er rekening gehouden wordt met hun fysieke mogelijkheden, kan zoín vakantie ook voor de kinderen een leuke ervaring worden.

Groot reis aanbod

Een originele manier om een wandelvakantie met jonge kinderen te maken, is op ezeltocht gaan. Er zijn al voldoende reisorganisaties die dit soort trektochten aanbieden aan groepen of als individuele reis. In Frankrijk is het erg populair en behoorlijk verspreid. De afdeling natuurreizen van het anwb, Ezeltochten-snp biedt dit aan in Nederland, Frankrijk, ItaliŽ, Portugal en Marokko, maar een zoektocht op internet levert al gauw een pak interessante resultaten op.

Een ezel is als een kind van zeven

Je ezel krijg je bij een boerderij, een gite of een organisatie. Hij is getraind om met mensen te lopen. Maar verwacht je aan ezelgedrag: stil blijven staan, weigeren verder te lopenÖ het hoort er bij. Meestal krijg je bij je ezel een handleiding om te weten hoe hiermee om te gaan.

Regel nummer 1 luidt dan: behandel hem als een kind van 7 jaar. Moet hij luisteren, praat dan luid en duidelijk, handel consequent en pak hem altijd bij zijn halster om hem in de juiste richting te leiden. Het klinkt grappig en fun is echt wel gegarandeerd op zon ezelsreis.

Uitrusten en opbergen

Dit soort wandeltochten is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Ze kunnen afwisselend stappen of uitrusten op de rug van de ezel en zien hem algauw als hun kameraad. De volwassenen leiden de ezel en genieten van een heerlijke wandeltocht.

De ezel heeft naast een zadel voor een kind meestal ook draagtassen op zín rug waarin drank, proviand en kleding opgeborgen kan worden. De tassen moeten gelijk van gewicht zijn en de ezel mag maximum 40 kg dragen, inclusief het gewicht van het kind.

Een lange tocht of een test?

Op reis in de Bourgogne in Frankrijk kan je op deze manier trektochten van 5 dagen houden. In ItaliŽ en Portugal zelfs tot 8 dagen. Maar wil je het enthousiasme van je kids eerst even uittesten dan zijn er in eigen land tochten voor enkele uren of een dag te organiseren. Surf eens naar de sites van giteane en van bolhuis voor meer informatie. Gite-ane of Bolhuis
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


Verdachte profielfoto

Waarheen, zonder vrienden

Wat doe je best niet na een scheiding?Tesamen