apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Single       Single met kids       Opnieuw beginnen       Mijn verhaal    

Schoonmoeders

Je partner kies je, de schoonfamilie krijg je er gratis bij…


Sinds jaar en dag worden heel veel grapjes gemaakt over schoonmoeders die hun schoonzoon de kast op jagen. Toch is het een feit dat deze grapjes vaak gebaseerd zijn op de realiteit.

De relatie van veel mannen met hun schoonmoeder is namelijk dikwijls allesbehalve goed.

Maar niet alleen mannen maar dikwijls ook vrouwen hebben massaal last van schoonmama’s bemoeienissen die met de jaren erger lijken te worden.
 
  

De appel valt niet ver van de boom? Toch lijkt hij door een storm meters ver weggeblazen…

Velen hopen dat de ouders van de persoon op wie ze vallen hetzelfde karakter en dezelfde ingesteldheid hebben. Dit zou betekenen dat jij dus even goed zou kunnen opschieten met de schoonfamilie als met je partner zelf.

Maar niets is minder waar! In veel gevallen is het namelijk zo dat jouw uitgekozen vriend of vriendin totaal niet lijkt op haar of zijn eigen moeder of vader. Integendeel zelfs want met je partner kun je het perfect vinden en met de schoonouders totaal niet.


In negentig procent van de gevallen is het de schoonmoeder die het meest problemen oplevert. Schoonpapa valt meestal nog mee maar de vrouwelijke wederhelft is dikwijls heel andere koek.

De top drie van schoonmoeder-problemen
Die is al lang dezelfde.

1 Bovenaan de lijst staat de bemoeizucht.
Maar al te vaak kan de schoonmoeder zoon of dochterlief niet loslaten en wil ze jouw als partner blijven de les spellen. Hoe je het huishouden moet doen, hoe je je moet gedragen tegenover haar dochter en kleinkinderen kortom alles wat jij als partner doet deugd eigenlijk niet.

Uiteraard zorgt dit voor grote frustratie en dikwijls ook tot spanningen binnen het gezin zelf. Want men mag niet vergeten dat de andere partner, wiens moeder eigenlijk het probleem is, tussen twee vuren staat. Enerzijds is de relatie met de partner zeer belangrijk maar ook de band met de moeder blijft niet te onderschatten Soms is het als partner dan ook goed af en toe eens stil te staan bij het feit dat het voor jouw wederhelft niet altijd zo evident is perk en paal te stellen aan de bemoeienissen.


2-De tweede reden in rang is het onaangekondigd binnenvallen van schoonmoeke.
Eigenlijk doet ze alsof ze de vrouw des huizes is en loopt ze constant onaangekondigd binnen. Waarom ze dit doet is dikwijls een raadsel want gewoon een telefoontje vooraf zou wonderen doen…

Maar meestal “vergeet ze dit” of “is ze onmiddellijk terug weg en was bellen echt overbodig”. Een gekend fenomeen die ook zeer vaak zorgt voor hoogoplopende discussies binnenin het gezin.

3-Als derde in rang van de top driekinderen
Daar staat onvermijdelijk het verwennen van de kleinkinderen. Uiteraard is een kleinkind verwennen deel van het bestaan van een grootouder maar sommigen nemen dit echt wel heel serieus.

Uiteindelijk ondermijnen ze vaak het gezag van de ouders of één van de ouders, in dit geval vaak schoonzoon of schoondochter. Op die manier proberen ze de relatie tussen ouder en kind wankel te maken met de hoop meer zeggenschap te krijgen in het gezin.


Zijn er oplossingen?
Hét belangrijkste bij schoonouderproblemen blijft het communiceren tussen beide partners. Als ook jij geconfronteerd wordt met hatelijke taferelen die er soms voor zorgen dat je in extreme gevallen soms onmiddellijk zou willen scheiden dan blijft het zeer belangrijk erover te praten met je partner. Want uiteindelijk moeten jullie het als gezin blijven redden en is schoonma of schoonpa slechts een bijkomend fenomeen.

Probeer je eigen mening te uiten maar hou ook altijd de beweegredenen van je partner in het achterhoofd want soms kan tussen twee vuren zitten heel zwaar zijn. Laat je ook niet op de kast jagen maar blijf kalm, hoe moeilijk dit soms ook kan zijn. En een finale tip, misschien niet altijd haalbaar, is de schoonouder met je gevoelens confronteren. Want hoe ongeloofwaardig het ook mag klinken, soms zijn ze zich echt niet bewust van de miserie die ze jou aandoen.

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen