apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Do en dont       Marsmannen       Venusvrouwen       Romantiek       Mijn verhaal    

De tien geboden voor een eerste dinner date bij je thuis

Heb je iemand leren kennen waarmee je wel wat verder wilt? Ben je klaar om na enkele dates op cafť of restaurant en een gezellig filmavondje die persoon bij je thuis te ontvangen? Met deze tien geboden kan het een geslaagde avond worden.


1e dinner dat gebod:
Gij zult niet meteen thuis daten

Zoals aangegeven in de inleiding, is een etentje bij je thuis geen goed idee voor een eerste afspraakje. Het geeft vrouwen doorgaans een gevoel van onveiligheid.

Het is voor alle partijen sowieso beter om een eerste date op neutraal terrein te organiseren. Gaan jullie op restaurant, dan krijg je meteen de kans om te weten wat de persoon aan de overkant van de tafel lekker vindt.

Dat komt goed uit als je straks zelf wilt koken.

2e dinner date gebod :
Gij zult het eenvoudig houden

Een mooi versierde tafel wordt uiteraard erg geapprecieerd door je date. Net als kaarsen en sfeerlicht. Maar probeer geen interieurdesigner te zijn als je gebrek hebt aan inspiratie of er geen oog voor hebt.

Een overdadig gedekte tafel en te veel kaarsen zijn als een slecht versierde kerstboom: ze hebben iets triestigs.


Ook al ben je een echte keukenprins(es), maak er geen vijf sterren degustatie menu van.
De focus moet op jullie beiden en het dating gebeuren blijven liggen.

3e dinner date gebod: Gij zult goed voorbereid zijn

Tenzij je een geoefende hobbykok bent, is dit is niet het moment om ingewikkelde gerechten te serveren. Hou het simpel met verse ingrediŽnten van goede kwaliteit. Kies voor recepten die je grotendeels op voorhand kunt bereiden. Je zal minder nerveus zijn en meer tijd kunnen besteden aan de ander. En daar draait het bij zoín etentje uiteindelijk toch om.

Zijn er toch dingen die op het moment zelf klaargemaakt moeten worden. Probeer er je gast bij te betrekken. Maak bijvoorbeeld samen een Italiaanse kleurensalade Het zal de sfeer ten goede komen. †Wat de voorbereiding betreft: begin niet de dag zelf nog naar recepten en ingrediŽnten te zoeken. Het riskeert een hectische boel te worden. †Terwijl je net ontspannen aan de deur moet kunnen verschijnen als je date de bel indrukt.

4e dinner date gebod: Gij zult de juiste drank schenken

Of anders gezegd: als je je aan het 1ste gebod hebt gehouden, dan weet je wat je gast graag drinkt. Laat dus geen fles champagne knallen als de ander allergisch is aan bubbels. Maar maak je er ook niet te gemakkelijk van af. Als je gast geen alcohol drinkt, dan zal hij/zij het bijzonder appreciŽren als je een mocktail maakt in plaats van gewoon water, cola, frisdrank aan te bieden.

5e dinner date gebod: Gij zult niet praten met de mond vol

Als je thuis eet en de sfeer ontspannen is, zal je misschien minder aandacht schenken aan je tafelmanieren dan op restaurant. Nochtans getuigt het van respect ten opzichte van je tafelgenoot om ook hier de basisregels in acht te nemen. Dus: servet op je schoot, niet druk gesticuleren met mes en vork in de hand, niet praten met je mond vol, niet schrokken terwijl je met een ellenboog op de tafel rust, kauwen met je mond dicht etc. etc. Dat weet iedereen en tochÖ

6e dinner date gebod: Gij zult u niet bezatten

succesvolle Een lekkere cocktail of een glas champagne zullen zeker bijdragen tot een meer ontspannen sfeer en dat is goed meegenomen. Laat het geen verleiding zijn om je wat extra moed in te drinken of je gast dronken te voeren. Tenzij je snode plannen hebt met je date, natuurlijk. Maar dan zou deze eerste dinner date thuis wel eens de laatste kunnen geweest zijn.

Link naar recept voor een cocktail

7e dinner date gebod:
Gij zult een plan B hebben

Heb je toch een klein risico genomen met de keuze van een gerecht, zorg dan voor een uitweg. Stel dat je bereiding volledig mislukt, haal dan kant-en-klaar lekkers uit de koelkast. Zoveel voorzienigheid kan alleen maar respect afdwingen. En het wordt een herinnering waar je later zeker nog smakelijk om kan lachen.

8e dinner date gebod: Gij zult wat humor voor het dessert voorzien

Heb je hapjes, een voorgerecht en een hoofdgerecht klaargemaakt, dan kan je het jezelf voor het dessert misschien wat makkelijker maken. Ga voor schepijs, hoorntjes en chocoladeschilfers of gekleurde muisjes om het af te maken. Weinig mensen die ijs niet lekker vinden en wat kan het fun zijn om met zĎn tweeŽn als kinderen van een hoorntje met twee bollen te smullen.

9e dinner date gebod: Gij zult niet knoeien noch morsen

Spaghetti, kreeft, uiensoep met kaas, sushi met stokjes: vermijd gerechten die moeilijk te eten zijn of morsig kunnen worden. Een wit hemd vol vlekjes tomatensaus kan wat gÍnant zijn. Net als de sushi die voor de vierde keer terug in de sojasaus valt omdat je gast niet goed overweg kan met de stokjes. Experimenteren met eten kan heel leuk zijnÖ in een latere fase van de relatie. Nu, op de eerste date, gaat het vooral over jullie beiden.

10e dinner date gebod: Gij zult genieten

Relax, ontspan, geniet van je dinner date

REACTIES:

-------------------------

Ja, dat is een moedgever, simpel, inderdaad heel basic. Ik was zo een beetje hopeloos geworden, door vele tegenslagen. Nu zie ik het echt weer zitten, niet te moeilijk doen. Misschien wil ik altijd te veel mijn uiterste best doen en Misschien eens gewoon ontspannen genieten. Merciekes.. Ik ga dat uitproberen met de partner waar ik al twee keer een afspraak mee maakte..Ik ga weer eens snuisteren in mijn leuke kookboekjes en die Italiaanse kleurensla maak ik zeker.. Ik duim voor mezelf; succes ook voor jullie...
Door Bea Blaimont


-------------------------
Merci, het lijken logische basic dingen maar inde euforie vergeet een mens al eens wat. Nu alleen nog een nieuwe dinner partner versieren, lol
Door Johan uit Aalst

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite


'' Maak er geen vijfsterren menu van
Het accent moet op jullie liggen. ''Tesamen