apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Do en dont       Marsmannen       Venusvrouwen       Romantiek       Mijn verhaal    

Val ik wel in de smaak

Wanneer je iemand ontmoet die je leuk en aantrekkelijk vindt ga je jezelf ongetwijfeld de volgende vraag stellen: zou ik bij hem/haar in de smaak vallen?
Die vraag gaat al snel je leven overheersen.

Je gaat op zoek naar antwoorden in de kleinste details. Je ontleedt alle mogelijke aanwijzingen om erachter te komen dat die persoon jou ook leuk vindt. Je denkt urenlang na over een bepaalde blik, over wat die ander precies heeft gezegd of gemaild, over zijn/haar lichaamstaal. Je kunt er zelfs bijna niet door slapen.

Je zou er geld voor betalen om te weten wat die ander van je denkt.

Je vraagt ook raad aan je vrienden. Je deinst er niet voor terug om steeds opnieuw dezelfde scène te beschrijven, om samen naar aanknopingspunten te zoeken. Natuurlijk hoop je dat je vrienden ook tot dezelfde conclusie komen,dat ze zeggen: "Ja je valt zeker en vast in zijn smaak"

Je hunkert er zelfs naar, naar die ‘ja, natuurlijk ziet hij/zij ook iets in jou, dat is toch meer dan duidelijk!’

Veel gedoe dus om het antwoord te vinden op een vraag die eigenlijk heel makkelijk te beantwoorden is.

Als iemand jou ook ziet zitten, dan zal die persoon moeite voor je doen. Hij/zij zal proberen contact met jou te houden, net zoals jij dat ook doet. Dat kan via mail, telefoon, en ook live, door elkaar te ontmoeten. Dat kan traag gaan, maar ook sneller. Het hangt ervan af hoe voorzichtig de persoon in kwestie is. Niet iedereen stort zich meteen op een liefde, ook al is het gevoel er. Maar hij/zij zal sowieso wel meer over jou te weten willen komen en ook zaken met jou willen delen.

De aantrekkingskracht zorgt ervoor dat dit gebeurt. Het is leuk om contact te hebben met iemand waartoe we ons aangetrokken voelen. Het geeft plezier, het werkt verslavend, we willen het zoveel mogelijk beleven, dat leuke gevoel. Als je in de ander zijn smaak valt dan wil die niet dat een derde met jou gaat lopen. De angst daarvoor is gegrond. Je bent aan het daten, je bent vrij, als er dan dat speciale gevoel is wil je niet dat iemand anders met ‘de prooi’ gaat lopen.

En wat als ik niet in zijn smaak val?

Lijkt er van de andere kant geen enthousiasme te komen, wees dan op je hoede. Als voorstellen om opnieuw af te spreken steeds worden uitgesteld of ontweken, als de ander lang wacht met je terug te mailen of te bellen, als hij/zij met excuses komt of de afspraak afbelt, wapen je dan tegen ontgoocheling.

Een afspraak kan een keer verzet worden of een mailtje niet beantwoord, maar als dit meerdere keren gebeurt betekent het dat die ander niet genoeg interesse voor je heeft. Je wordt dus niet als een mogelijke partner beschouwd. Kortweg: je valt niet in de smaak.

Aanvaard dit en maak jezelf geen blaasjes wijs. Hou geen illusie in stand, dat zorgt er enkel voor dat de pijn op den duur groter wordt. Als de ander oprechte interesse voor je heeft zal hij/zij vast en zeker contact met je houden. Dan spelen die zorgen, dat vele werk, die vermoeidheid (om maar een paar excuses te noemen) geen enkele rol.
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


Valentijn survival tips

Moet ik mezelf blijven wegcijferen ?

Samen leven, zou het je nog lukken ?Tesamen