apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Voor singles       Met kids       Cultuur       Weekend       Reisaanbiedingen       Mijn verhaal       Reis tips    

Als single op groepsreis

Voel je niets voor een vakantie in een resort en ben je niet die globetrottende single die er moederziel alleen op uit trekt, dan bieden groepsreizen de perfecte oplossing. Mits je enkele belangrijke punten in acht neemt.

Singles die zin hebben in een ontdekkingsreis of een actieve vakantie en dat liever niet op eigen houtje ondernemen, kunnen kiezen uit een bijna onoverzichtelijk aanbod aan groepsreizen.
single
Zoek: Reizen voor singles’, ‘reizen voor alleenstaanden’ of ‘single reizen’

Googlen levert een lange reeks resultaten op. Geen ‘datingreizen’ maar ‘gewone’ groepsreizen waaraan mensen die alleen willen reizen, kunnen deelnemen.

Geen toeslag

In theorie kan je als single dus aan elke groepsreis deelnemen. Het addertje onder het gras is het supplement dat je daarvoor moet ophoesten. Zo gauw je weet welke soort reis je wil maken, is het zaak om een reisagent of touroperator te vinden die geen toeslag vraagt om als single een kamer te bezetten. Gelukkig heeft het stijgende aantal singles, een nieuwe reissector aangeboord. Reisorganisaties kunnen nu makkelijker bij hoteliers verkrijgen dat ze geen toeslag voor een singlekamer aanrekenen. Dat is bijvoorbeeld het geval voor een aantal reizen bij Jetair, Thomas Cook, Neckermann en Sunjets. Op de sites is het echter zoeken naar die aanbiedingen. Even langslopen bij een reisbureau zal wellicht sneller gaan.

Een soloreis in groep

Maar de reissector gaat verder. Er zijn verschillende reisagenten, -organisaties en touroperators die groepsreizen aanbieden uitsluitend voor mensen die alleen reizen. Bij Baobab ga je op reis in kleine groepen die uitsluitend uit soloreizigers bestaan en je betaalt geen toeslag voor een kamer alleen. Dat laatste geldt ook voor het grootste deel van de singlereizen van het Nederlandse Fox een dochteronderneming van de anwb. Ze zijn echter niet te vinden op de Belgische tegenhanger, Foxvakanties.

Bij Djoser kan je deelnemen aan groepsreizen voor alleenstaanden, maar moet je je kamer of tent met een andere reiziger delen om de toeslag te ontlopen. Dit soort aanbod vind je bij veel reisorganisaties die wél prachtige groepsreizen organiseren, maar niet uitsluitend voor singles, zoals het Franse Terre d’Aventures, of internationale spelers als Terdav en Gadventures

Kies je room mate

reizen Neem je deel aan een groepsreis waarbij je een kamer moet delen om de toeslag te vermijden, of is je singles-groepsreis zo avontuurlijk dat je niet anders kan dan een tent, een slaapwagon of een kamer bij lokale bewoners te delen, dan komt het erop aan om een geschikte room mate te vinden. Degelijke reisorganisaties die vaak met singles werken, geven – nog voor je geboekt hebt - inzicht in het profiel van de andere reizigers.

Bij Joker bijvoorbeeld, zeggen ze hoeveel mannen en vrouwen zich inschreven en in welke leeftijdscategorieën die zich situeren. Bij Djoser geven ze je – eens gereserveerd - de mogelijkheid om contact op te nemen met andere deelnemers aan dezelfde reis om vooraf al een room mate te vinden.

Bereid je voor

Heb je die mogelijkheden niet, hou dan rekening met de volgende punten:

- een actieve, avontuurlijke vakantie is geen garantie om in een groep met ‘jonge’ mensen terecht te komen. Bij een intensieve wandelvakantie op Madeira draait de gemiddelde leeftijd al gauw rond de 55 jaar. Probeer dus toch zoveel mogelijk info van de reisorganisatie te krijgen en kijk op fora wat er over de reis gezegd wordt.

- om te vermijden dat je de kamer moet delen met iemand die op ’t eerste gezicht niet bij je past, moet je de groep zo snel mogelijk observeren. Een goed moment daarvoor is de aankomst in het land van bestemming.

Als je opgewacht wordt door een lokale agent, zie je de groep in z’n geheel. Zijn er groepjes van 3 mannen of 3 vrouwen? Goed mogelijk dat een van hen een kamer moet delen.

Wie toont zich al meteen een haantje-de-voorste, de stresskip of de ‘professionele klager’. Zoek iemand uit die je aanstaat en leg onmiddellijk contact. Hoe sneller je iemand vindt om je kamer mee te delen, hoe beter voor jou, want in vele gevallen had de reisorganisatie er al anders over beslist.

Over oordopjes en communicatie
Weinig kans dat je tijdens een boeiende vakantie veel tijd doorbrengt in je kamer of je tent. Jullie moeten er dus samen voor zorgen dat voornamelijk de nachten en de ochtenden vlot verlopen.

Onontbeerlijk in je bagage zijn oordoppen en een slaapmasker. Het zijn goede remedies tegen nachtraven, snurkers en mensen die met de gordijnen open willen slapen.

Al bijna even belangrijk is de onderlinge communicatie. Ben jij de snurker, heb je veel slaap nodig, slaapwandel je, enz. Praat over je gewoonten en luister naar die van de ander. Sluit compromissen indien nodig.

Spreek af waar jullie je spullen zetten, organiseer de kamer zodat ieder zijn eigen territorium heeft en sluit een soort opruimakkoord zodat alles netjes blijft. Zijn er dingen die je niet zinnen, kaart ze dan aan; op een vriendelijke manier.

Wees constructief door meteen een oplossing aan te reiken die voor jullie beide goed is. Zo wordt dat ‘kamerdelen’ een succes.REACTIES:


HET probleem als je zoekertjes plaatst op reisforums is dat zo goed als niemand zulke forums nog bezoekt laat staan je een positieve bericht laat.ik zelf zoek nu al geruime tijd naar een M/V reispartner om naar Pompei,Herculanem,Napels en de Vesuvius op fotosafarie te gaan en tot hiertoe Noegabollen vruchteloos.als reden voor de oproep heb ik duidelijk vermeld dat dit was om de dure singletoeslag te vermijden en ZONDER bijbedoelingen.misschien zou het helpen als er een aktieve database via internet was waar iedereen zo goed als onmiddellijk zonder tijdverlies potentieele medereizigers kan bereiken via een simpele emailbericht ?
Door John uit Sint Niklaas


-------------------------
Ik heb destijds een groepsreis naar Moskou en Leningrad gemaakt en met een onbekende leeftijdgenoot een kamer gedeeld. Dat is supergoed meegevallen en we zijn achteraf nog samen op reis geweest naar Hongarije, onze vriendinnetjes die we in Rusland leren kennen hadden opgezocht.
Ik ben voor.
Door Jarame Bouillon uit Brugge

.............
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite


'' Belangrijk is de onderlinge communicatie.

Praat over je gewoonten en luister naar die van de ander.

Sluit compromissen indien nodig. ''Tesamen