Een topper voor kinderfeestjes snel klaar , goedkoop en weinig "gesmos" tijdens het feestje
. Dit zijn kleine indivuele cakes, meestal geserveerd in papier vormen. Naar eigen smaak versierd
Zo maak je het Het basis mengsel bestaat klassiek uit 4 gelijke delen: 100 gram boter 100 gram griessuiker 100 gram zelfrijzend bakmeel 2 eieren
Klassieke werkwijze: -boter en suiker opkloppen tot een gladde massa -Ei toevoegen en ondermengen -bloem toevoegen en mengen of Alles samen in de keukenrobot en laten draaien tot een gladde deeg
De deeg rijst bij het bakken ongeveer de helft, vul de vormen dus niet volledig. Ongeveer 2/3 is een mooie verhouding. Dan staat er achteraf een mooie ronding bovenaan.
Bak 10 a 15 minuten op 200 graden Controleren of het gaar is: steek een lange naald, saté-pen, mesje, of dergelijke tot in de kern. Indien er geen deeg aanplakt na terugtrekken: dan is uw cake klaar.
Laat afkoelen voor u verder gaat met de (eventuele) afwerking / versiering
Hoe cupcakes versieren
In de meeste gevallen laat je de cupcakes best volledig afkoelen alvorens ze te decoreren.
Hier enkele ideeën: Afwerken met Poedersuiker, chocolade, confituur, marsepein...
Wil je het werk beperken dan bestaan er in de handel ook kant en klare "mixen"
Dit zijn professionele mengsels, zoals de bakkers gebruiken. Enkel water toevoegen, in de vorm en bakken. Je vindt die onder andere bij Aveve