apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Do en dont       Marsmannen       Venusvrouwen       Romantiek       Mijn verhaal    

Mannen en sex

Sex.. ..1.. .2.. ..3…. Sex….1…2….3… .. seeeeeeex… . enz.

Dit zou het patroon kunnen zijn in het brein van de gemiddelde man.
De man in de straat.
U en ik.
mannen
Er zijn een hoop studies over gemaakt om te kunnen bepalen net hoe vaak we per dag aan “de daad” denken. Een hoop studies met zeer uiteenlopende resultaten ook. Sommige hebben het over een keer of 13 per dag, anderen hebben het over één keer per drie seconden.

Nu, als dat laatste een zekerheid zou zijn denk ik niet dat we nog iets zouden klaarkrijgen die dag, … werk en zo, snapt u?

Dit artikel gaat over dit sappig onderwerp omdat het zowat het grootste cliché is dat er rondfladdert. “Mannen denken maar aan één ding”

Nu, ik kan er meestal niet tegen dat er gegeneraliseerd word maar tja…helemaal kan ik het toch niet ontkrachten. Er zijn wel beweringen dat mannen aan seks denken van het moment ze een deurkruk vastpakken, een welgevormde auto zien of een hond zijn poot zien opheffen tegen een boom. Als het zover zou komen denk ik toch dat je even een gesprekje moet doen bij je lokale ‘vriendelijke persoon met een lekkere sofa waar je tegen kan praten onder betaling’

Dertien keer per dag sex…. Ja…daar kan ik nog inkomen. (no pun intended)

Alleen met wat je ziet op tv en hoort op de radio kan je eenvoudig aan dat getal komen.

Incidenteel, hetzelfde rapport gooit het vrouwelijke “dagbedrag” op vijf keer wat nog altijd meer dan 2000 keer per jaar is. Veel mensen steigeren nogal snel als er een verschil wordt gemaakt tussen dames en heren, het is ook niet echt meer van deze tijd nietwaar? Echter, er is een verschil…een hoop zelfs. Buiten de gebruikelijke fysieke vormen en kronkels zijn er een hoop psychische en emotionele verschillen waar er menig boek al over geschreven is.

Met het risico dat ik dingen ga neerschrijven die mij een vrouwelijke haatcampagne zal opleveren: Mannen zijn jagers. Sinds de tijden van berenvellen en grotten is het aan ons geweest om de “soort” voort te zetten. Alleen de sterkste en gezondste mag zijn oerkreet laten schallen.

Toegegeven, het is anders nu. Meestal is een ferarri in de garage ook goed nu.
sex Het punt dat ik probeer te maken is het volgende: Wij denken een hoop keer per dag aan ‘de leukste hobby’ omdat het in onze genen zit.

Niet zo hard als in de oude dagen maar toch genoeg om dertien keer per dag de knots terug vast te nemen en een grom te laten. Je kan het ontkennen maar het zit ingebakken in de cake die wij de moderne man noemen.

Nog steeds vormt het bewust en onbewust ons leven. Hoe we intrageren met andere mensen en hoe we ons gedragen in sociale situaties. Is dat slecht? Neen, natuurlijk niet. Neem peper en zout uit een gerecht en je zal ook merken dat het minder goed smaakt. We reageren op de andere sekse, maar goed ook, anders zijn we uitgestorven op een paar honderd jaar.

Er is natuurlijk een gulden middenweg

die vaak heel moeilijk te bewandelen is. Onbewust gaan we vaak vriendelijker zijn tegen een mooie dame dan tegen een rasgenote die iets minder fraai uit de mal gestapt is. (en hier ga ik slaag voor krijgen). Zij zal met meer kunnen weg geraken en mannen gaan beter op haar reageren. Eerlijk? Neen. Maar misschien natuurlijk?

Het is ook iets dat moeilijk toe te geven is voor vele mannen. Je zegt dan, hel attent:
*Neen wij behandelen iedereen gelijk natuurlijk
*Het is toch de binnenkant die telt?
*De persoonlijkheid komt eerst
*Je kan niet eten van een mooie tafel eh


Yeah….right.REACTIES:

-------------------------
MMMMMMMMMmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

als het over seks gaat...
mannen en vrouwen voelen en denken anders...
mannen gaan veel meer op uiterlijke dingen af..
vrouwen gaan meer op gevoelens en de persoon..
voor beide cathegorieen zijn natuurlijk uitzonderingen..
wat de beleving betreft..opvoeding, experimenteren, seksuele assertiviteit...zijn allemaal factoren hoe mannen en vrouwen aan seks denken en en seksueel actief zijn..

feit: er wordt veel te weinig gepraat over wat men lekker vindt

feit: zowel mannen als vrouwen willen vaak intimiteit zonder de ander te kennen...waar blijft de diepgang dan om een relatie verder te ontwikkelen..

feit: mannen en vrouwen zeggen weinig om hun partner te pleasen...ff zeggen dat het niet leuk was...geeft een deuk in het imago van de ander. Maar al die leugentjes om best wil..breken later zuur op..
Ieders beleving is anders..trachten tot iets gemeenschappelijks te komen..daar is werk aan...dus..veel oefenen..
tussen singlesonderling komt vaak de behoefte van intimiteit snel omhoog, een behoefte die dan vertaald wordt in seks..

jammer..want men neemt de tijd niet meer om elkaar te leren kennen..tijd te nemen om zoals men dat in zijn jeugd deed, beginnen met kusjes, wat knuffelen..en stap voor stap opbouwen naar intimiteit naarmate je de ander beter kent..
want seks is vaak een spelbreker..het eist betrokkenheid, vaak met iemand die je niet kent..
een dilemma dan..
Luister naar je hart, en ga ook op je gevoelens af..
Wees bereid om te investeren...

;-)
Door Catharine uit Putte


-------------------------
Een hele hoop seksisme, veel mannen weten niet hoe een vrouw te plezieren en durven er niet over te praten... een vrouw geniet over het algemeen meer en intenser van goede sex, enkel de maatschappelijke druk zegt ons mannen zijn jagers en als vrouw moet je niet te snel met een in bed stappen. Aan u te beslissen of u zich door dit laat brainwashen of een eigen mening vormt...
Door Vlinderke uit Gent


-------------------------
Ik heb me ingeschreven op een datingsite ,resultaat 20 a 30 mails van vrouwen die er alleen op uit zijn voor seks van singels maar heel veel vrouwen die niet tevreden zijn van hun man op seks gebied . Dan vraag ik mij af welke man ze eigenlijk verwachten , een man die om het uur er eens van langs gaat ?. En dan maar klagen dat mannen seksmaniakken zijn als er zoveel vrouwen zijn die nooit genoeg hebben.Op die wijze blijf ik dan liever alleen , want seks kan leuk zijn en goed doen maar met mate en niet op bestelling.
Door Guillaume Van den Reeck uit Guike 9064


-------------------------
Is allemaal dikke bullshit. Geloof me vrij dat niet de kwantiteit telt bij een vrouwtje maar kwaliteit. En dat is iets wat veel mannen vergeten. Deze zijn in mijn ogen dikke egoiesten en weten niet wat ze missen. Het hele leven bestaat trouwens uit geven en nemen en als je dat samen kan doen in harmonie is alles goed.

Door Willby uit Kallo


-------------------------
Mannen zijn jagers en vrouwen moeten in de kuken bij de kinderen dat is mijn gedacht zo ist altijd geweest en tis duizende jaren zo goe gegaan
iets dat goed werkt moet ge nie veranderen


Door Franky uit Zingem

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


Tips om een dating mislukking te voorkomen

Verdachte profielfoto

Dating wegwijzer van Ilse, deel-1

Potjes en dekseltjes ( stay hungry & foolish)

Er zijn regels..Tesamen