apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Do en dont       Marsmannen       Venusvrouwen       Romantiek       Mijn verhaal    

Mijn eerste date

KLIK
Het eerste voorzichtige stapje is gezet.
Ik heb me net ingeschreven op een datingsite.
Maar een stap in welke richting, vraag ik mezelf af?

Een zoveelste poging in mijn zoektocht naar de man van mijn leven.

Een lieve man voor
bij valavond op de bank in het park?Of gewoon een stapje naar het uitbreiden van mijn vriendenkring, of beter gezegd een eerste poging in het helemaal heropbouwen van mijn vriendenkring.

Want sinds mijn – inmiddels gestrand – huwelijk blijft er van een sociaal leven niet veel meer over…


Of is deze klik op de datingsite een teken van mijn onderhuids verlangen in een ordinaire ‘sexdate’ zonder dat ik mijn eigen identiteit dien bloot te geven en zonder dat ik hoef te weten met wie precies ik te maken heb? Als mijn zinderend verlangen maar gestild wordt?


Nee hoor,
ik ben echt ‘serieus’ op zoek…

Voortaan maak ik mijn eigen keuzes, gedaan met iemand anders slaafje te spelen en telkens ‘ja’....

Lees verder

Reacties:
Ja hoor, k las je info etc, en ik wil graag met jou mailen.
Mijn naam is Tony.
Schrijf je me weer voor, hopelijk, verdere kennismaking ?
Tony
Door Tony uit Dendermonde


78.20.184.217
........
      UW REACTIE

De ongeduldige liefde

"Its now or never, come hold me tight, Kiss me my darling, be mine tonight,
Tomorrow will be too late, its now or never. My love won’t wait."
(Elvis Presley)Hangt romantische liefde samen met geduld of eerder met ongeduld?  
 
 

De rol die de tijd speelt in de liefde is dubbel: grote romantische intensiteit maakt het hart ongeduldig, maar grote romantische diepgang zorgt net voor geduld.

Ongeduld is niet verenigbaar met het romantische wachten op die grote liefde, met het niet hebben waar je zo intens naar verlangt.

Seksuele hartstocht is ongeduldig, uit dat soort hartstocht blijkt de intensiteit van de liefde en die intensiteit blijft niet eeuwig duren.


Geduld is eerder te linken aan een liefde die al langer duurt, die dieper gaat. Als je weet dat het paradijs op je wacht, is er geen nood om je te haasten.

Seksuele hartstoch....

Lees verder       UW REACTIE

En ze leefden nog lang en gelukkig

Ik schrijf als relatietherapeute met meer dan 20 jaar ervaring. Tja, ik word dus een dagje ouder. Maar geen nood: volgens Oude Indiaanse Tradities wordt een vrouw volwassen rond haar 52-ste levensjaar. Dan bereikt ze de leeftijd dat ze kennis kan doorgeven.

En je raapt wel wat bijeen doorheen de jaren. Door het besluit te nemen om over relatievorming te schrijven, kwamen er dadelijk een tiental onderwerpen bij me op. Dat is even een verrassing!

Ik schrijf als ervaringsdeskundige. Zelf heb ik al wat meegemaakt in partnerrelaties, waarvan één een kwarteeuw lang heeft geduurd.

Ik tel hierbij mijn verliefdheden als jong meisje en mijn korte rebound-relatie na de breuk met mijn huwelijkspartner.


Ik schrijf als mezelf, mens en vrouw. Zoals elk mens een spiritueel wezen die zich een weg zoekt in het leven via haar persoonlijke groeiproces. Een vrouw die zich regelmatig bezint over wat zich afspeelt in haar innerlijke belevingswereld en in de buitenwereld.

Een vrouw die vanaf de wieg nieuwsgierig de wereld inkijkt.

De relatie met jezelf
De eerste relatie die je aangaat is deze met jezelf. Als de relatie met jezelf vredig en harmonieus is, dan kan je ook in vrede, geluk en harmonie met een partner een leven opbouwen.


Helaas wordt ons al h....

Lees verder       UW REACTIE

Blue Valentine

Het ringetje leek echt nergens op.
Ik had je nog zo duidelijk gezegd: "geen Valentijnscadeau".

Maar luisteren is nooit je sterkste kant geweest nietwaar

Zo weinig inspiratie had je blijkbaar dat je het nodig vond mijn kinderen mee te nemen om een cadeautje voor mij te kiezen. Niet bij stilgestaan wellicht dat een meisje van 10 een andere smaak heeft dan eentje va....

Lees verder       UW REACTIE

Cinema voor tortelduifjes

Met je date naar de film gaan: het heeft iets van fifties en sixties romantiek.

Met ‘Love at the Movies’ lanceert Kinepolis nu de versie van de 21ste eeuw.

De bioscoopketen had al concepten zoals ‘Ladies at the Movies’ en ‘Men at the Movies’ uitgedacht en sinds 14 mei lijkt het wel elke maand Valentijn bij Kinepolis.


Tijden....

Lees verder       UW REACTIE

Met je date naar de film gaan: het heeft iets van fifties en sixties romantiek.

Is levenslang verliefd zijn mogelijk

Het is de ultieme fantasie van velen: de man of vrouw van je dromen ontmoeten en gelukzalig samenleven tot de dood jullie scheidt.

Probleem is echter dat twee derde van alle huwelijken uitloopt op een echtscheiding, zoals onlangs in het nieuws was te horen.

Misschien schrik je van dit immens hoge aantal scheidingen, maar het is de trieste waarheid.

Daar komt nog bij dat uit elkaar gaan een erg pijnlijk proces is, waar de meesten onder ons al meer ervaring mee hebben dan we zelf zouden willen.


Wie in een gezonde relatie zit
Die leeft langer en heeft een beter immuunsysteem. Dat hebben diverse onderzoeken aangetoond. Ook stress zou minder hard toeslaan bij mensen die het geluk hebben in een relatie te zitten die op liefde en wederzijds respect is gebaseerd. Wie verlangt n....

Lees verder       UW REACTIE

Vind liefde

Wat is er eigen aan een ‘ coup de foudre’?
Ja , je wordt plots verliefd. Je staat bij wijze van spreken in vuur en vlam. De vlinders in je buik fladderen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Je hart slaat af en toe een slag over. Je eten wordt koud op je bord en je staart voor je uit.

Voor je hele omgeving is het duidelijk, je bent verliefd. Iedereen weet het en iedereen ziet het. Alleen jij weet niet waar ze het over hebben. Of toch?

Wat heeft die ene meer?
Wat heeft die meer dan je buur of je eigen vriend(in). Het haar? De diep- blauwe ogen? Of de humor? De manier van kijken? Of het grappige taaltje?


Met veel elan spring je ’s morgens uit het bed. Het normale half uurtje in de badkamer wordt nu een uur. Je vergeet het knopje van de koffiezet in te duwen. Dat wordt een fruitsapje deze morgen. De ijskast geraakt niet aangevuld…

Waar ben jij met je gedachten? Waar houden al die miljoenen hersencellen zich mee bezig? Onbewust kijk je in elke spiegel. Even kijken of alles nog goed zit. Passen mijn kleren wel bij elkaar?


Alles staat in het teken van die nieuwe ervaring!
Jouw gedachten gaan naar die ander. Maar die ander weet van niets.

Misschien valt het wel op dat je rood wordt en stuntelig praat in het bijzijn van die ander. Misschien merkt jouw omgeving wel op....

Lees verder       UW REACTIE

Zoekrobot en liefdesverdriet

Ik mis je
Ik moet het toegeven.

Dit korte zinnetje heb ik vaak ingetikt, gegoogled naar andere mensen die hetzelfde hartverscheurende gemis ondergingen als ik, op zoek naar een herkenningspuntje, al was het maar het stuntelige gedicht van een vroegrijpe tiener die zijn eerste liefje betreurde.


Alles was goed, zelfs een afbeelding van een commerciële postkaart waar ik me kon in herkennen, als ik maar het gevoel had dat ik niet de enige op de wereld was die onder dit lee....

Lees verder       UW REACTIE

Dit is serieuze liefde

Onderaan deze pagina staat een gedicht van Guido Gezelle over een smoorverliefde man.


Wij helpen u graag om net als die man smoorverliefd te worden.

Omdat we weten hoe belangrijk dat is voor uw geluk.

Een zekere materiele welstand en een goede gezondheid zijn belangrijk.


Maar niets is belan....

Lees verder

Reacties:

-------------------------
Prachtig gedicht en het verwoordt wat ik ook ooit voelde Tot op de dag dat zij dacht dat het elders beter was Een verliefd mens kan zich vergissen : het komt niet altijd van twee kanten. Liefde is blind
Door Steven ...
      UW REACTIE

Daar alleen kan liefde wonen..

Een woord gekend de wereld rond, amore, love, liebe, l’amour en vele anderen.
Een woord met een enorm eigenste karakter. Je kan er van genieten, je kan er van sterven.

Met een enorme kracht brengt dit gegeven een vulkaan van emotionele spelingen in een mensenleven. Je bent nog maar pas geboren of het is er al.

Die moederliefde en vaderliefde voor een kind. En kinderen worden groot, pubers , daar sta je in het uitgangsleven als een mooie jonge teenager. Het tintelt door je hele lichaam, je emoties gaan totaal overhoop. Je weet in het begin niet wat je er mee moet. Is dat hij/zij met wie ik verder moet? Een blik en je staat vastgenageld aan de grond. Alles vervaagt behalve de persoon die voor je staat.


Naast je loopt al jaren de grote liefde waar je stom van stond.
En dan is er die doffe knal. De liefde laat zich van de andere kant bezien.
<....

Lees verder

Valentijn survival tips

Goed.
U zit op Tesamen maar… helaas nog geen beet.
Al je prille contacten direct op Valentijn gaan uitnodigen lijkt nogal riskant/opdringerig.

Maar er is hoop!

Men wordt wekenlang met Valentijn om de oren geslagen en als (bijna) eeuwige single hangt me dat behoorlijk de keel uit.

Maar liever dan alles lijdzaam te ondergaan of mezelf een depressie aan te praten, ga ik in de tegenaanval.

Tussen het zoetgevooisd gekweel rond de heilige Valentinus. Het waren er overigens twéé, en het waren echte martelaren. Niks romantiek dus!

1.Verplicht nummertje
Natuurlijk is Valentijn vandaag een pure commerciële valstrik, in Amerika in de jaren ’90 opgestart en enkel gericht op consumptie.

Dat de romantiek er voor de meesten al LANG van af is en dat velen het bekijken als een obligaat nummertje. Maar oh wee als u het niet doet! Gevangen in de dwangbuis der zeemzoete sociale conventies.

Heel wat anders dan het oorspronkelijk Lupercaliafee....

Lees verder       UW REACTIE
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen