apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Single       Single met kids       Opnieuw beginnen       Mijn verhaal    

Hoe moet het verder na bedrog ?

Daar sta je dan, met je mond vol tanden, in een klap tot moes geslagen. Je kunt het niet begrijpen, je kan het niet eens geloven, je vraagt je af waarom en hoe lang al en met wie. Het is alsof de hele wereld plots oorverdovend stil is, stilstaat zelfs.


Bedrogen.
En dan? Hoe moet het nu verder?

Waarschijnlijk doorloop je alle fases die een mens bij verlies doorloopt, ongeloof, ontkenning, besef, aanvaarding, met hier en daar een terugval.


Maar hoe pak je je leven weer op, want leven doe je en dat houdt niet op of staat niet stil. Hoe geraak je over die eerste woede heen, die allesdoordringende pijn. En bij bedrog is er niet enkel de pijn van het verlaten worden, maar ook de pijn van de vernedering, je eigen naïviteit.

Je zoekt de schuld bij jezelf,... bij de ander, bij de derde partij, de omstandigheden, je omgeving...


Je wilt wraak en iemand die als zondebok kan dienen. Tot je beseft dat het is wat het is en je alleen verder kan als je bereid bent om los te laten.

En dan komt de dag dat je weer oog krijgt voor anderen, opmerkt dat je niet alleen op deze wereld staat en liefde mooi en zaligmakend kan zijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat je niet verbitterd en jaloers geworden bent.

De vernedering en het bedrog moeten verteerd zijn. Want anders is een nieuwe relatie gedoemd om dezelfde weg op te gaan.

Er zijn geen pasklare antwoorden of spelregels. Want daarin is liefde als oorlog, je kunt zoveel wetten maken als je wilt, niemand houdt zich eraan. Je kunt wel proberen er gewoon voor te gaan, jezelf te smijten en het risico gekwetst te worden er bij nemen.

Wat is de kans dat iemand als jij, die het zo goed voor heeft met de liefde,
twee keer door een hel zal moeten gaan?

Hoe moet het nu verder: Een andere kijk op je verdrietREACTIES:
Mijn vrouw heeft een minnaar, een getrouwde man van Spaanse afkomst,
volgens haar is hij onweerstaanbaar ik ben intussen al over de pijn heen, echter het ergste is dat ik vind dat mijn vrouw nu medeplichtig is met die bedrieger en dat zij mee dat gezin kapot kan maken,
hoe moet dit nu verder ik wil in elk geval mijn gezin niet om zeep, we hebben 2 kinderen en ruzie is er nooit, agressie staat niet in mijn woordenboek, ben ik te goed voor deze wereld?
Door Manuel uit Kalken


-------------------------
Je houd heel veel van iemand. Je komt zo goed met hem overeen. Altijd konden jullie alles delen aan mekaar. Na een paar maanden kom je erachter dat hij een 2de vrouw heeft in een ander land. Je word voor de eerste keer bedrogen van een man waar je heel veel van houd. Je weet niet wat je moet doen. Je zit vast. Moet ik bij hem blijven of moet ik weg gaan? Alles komt naar boven waarover hij loog tegen mij. Ik wil zo graag bij hem blijven. Ik heb geen zin in een ander. Hij was degene waarvoor ik mijn familie op offerde om gewoon bij hem te zijn. Ik begin er nu spijt van te krijgen dat ik dit ooit heb gedaan. Ik heb zoveel dingens verlaten om gewoon met hem te kunnen zijn. Ik ben raadloos.

Geef nooit heel u hart weg. Daar kan mee worden gespeelt.
Door Mary uit Antwerpen


-------------------------
Ook ik heb 2 keer in mijn leven bedrog meegemaakt , liegen en bedriegen . mn 2de relatie was eigenlijk een driehoeksverhouding.
En ik maar denken wat er mis met mij is , waarom kan ik hem niet vergeven voor die ene fout , waarom niet: omdat hij bleef herhalen.
Het was de ene jaar wel de ander jaar niet. Kwam er achter..wilde weg hij liet mee ook niet gaan. Elke keer proberen te overtuigen dat het niet weer zal gebeuren. Na 3 jaar niets gehoord te hebben dacht ik het zit goed , maar ergens voelde het toch niet goed aan.
Bleef hem vaak verwijten want vergeten zal je niet.
Uiteindelijk was het weer zover hij ging toch weer vreemd...waarop ik hem gewreken had. Ook toen wilde hij me niet laten gaan..gestoorde vent. Ik zal nooit een man kunnen delen of zijn liefde ook al heb ik kinderen met hem..ik ga niet voor minder.
Ik geloof in liefde eerlijk en trouw en er zijn er genoeg die hier waarde aan hechten...je moet het alleen niet opgeven en er in blijven geloven dat liefde groter is dan lust.

Door Monique uit Denhaag


-------------------------
Na bijna 25 jaar samen kom ik er door medische problemen achter dat mijn man ontrouw is geweest. En niet slechts en keer of met een vrouw. Het komt als een donderslag bij heldere hemel. Ik dacht dat wij alles hadden. Was ik dan niet goed genoeg voor jou. Je weet zelf eigenlijk ook niet waarom je dat deed zeg je. Mijn wereldje is ingestort. Alle bedrog, alle leugens, ineens lijken dingen die je ooit zei een andere betekenis te hebben, lijkt niets meer hetzelfde. We waren al heel jong samen en ik dacht dat we samen oud zouden worden. Zal ik ooit nog iemand kunnen vertrouwen.
Door Mini uit Antwerpen


-------------------------
ik ben ook 2jaar bedrogen geweest door een vrouw die beweerde dat het kind die nu 2.5 jaar is mijn zoon zou zijn maar alles was een flop ik ben kapot sorry mensen maar ik kan niet meer zal een volgende keer proberen
Door Kikko uit Antwerpen


-------------------------
Wat is vertrouwen en respect ben nu voor de 2de maal bedrogen. Nu de 2de keer waren we getrouwd 5jaar hebben 2 schatten van kinderen die ik nu jammerlijk genoeg week om week moet missen . Als ze niet bij me zijn zit je dan alleen en het gepieker begint waarom . Alles stond in teken van mijn huwelijk gezin en nu ben ik hier alleen met al mijn woede waar ik geen weg mee weet terwijl hij van de een op andere dag gewoon naar zijn ander leventje gegaan is. Zal hem dit nooit kunnen vergeven en zeker niet vergeten en het is niet iets wat hij mij enkel aangedaan heeft maar ook mijn kinderen. Hoe moet ik die emoties, gevoelens overwinnen gaat die pijn ooit weg.
Door I am lonely uit Wingene


-------------------------
Geinvesteerd in een langeafstandrelatie En dan plots vanuit het niets wordt er gesproken over die ene die achter de hoek woont en waarmee men eens wilt gaan eten. Er wordt nog aan toegevoegd dat men dan verliefd is terwijl er bij mij de intentie was om haar op een levensreis mee te nemen met onze kinderen. Waarom Omdat hij anders is...anders dan wie of wat Heb dit zelfs niet zien aankomen behalve dat men blijkbaar niet het inzicht had om eerder tot een gesprek te komen over toekomstvooruitzichten. Alle negatieve kantjes werden in de weken daarvoor uitvergroot en plots is men niet meer welkom. Pijn verdriet en ongeloof omdat men het beste van zichzelf heeft gegeven aan iemand. Wat nu Verdriet elke dag verbijten en naar mijn kinderen opkijkend zeggend dat ik voor hen er nog het beste zal van maken. Met wie waar en wanneer De tijd zal het uitwijzen

Door Ruud uit Ninove


-------------------------
Dit korte zelfgeschreven gedicht is opgedragen aan de gehuwde man die me kort na het overlijden van mijn echtgenoot stormenderhand veroverd heeft om maanden later als een laffe hond terug te keren naar de vertrouwde schoot .

Foute kerels toch kun je ze niet vergeten . Komt iemand dat bekend voor ...?

Kome wat komt mijn lief
Nee ik heb niets te verliezen
waarom dan de sprong niet wagen in het duister
Als jij mijn zon niet kunt zijn
ik niet jou schaduwDoor VipMaes uit Lier


-------------------------
pijn verdriet ongeloof geen vertrouwen meer alle grond onder je voeten verdwijnt... je bent boos je kan dit niet geloven dat dit met jou gebeurd.. waarom ik? wat heb ik jou toch ooit misdaan dat jij mij zo n pijn doet... ik begrijp het niet nog steeds niet... ik ben gelijk gemaakt met de grond er schiet niks meer over van de persoon die ik vroeger was.. alles is weg angst om te lachen angst om te leven om mijn hartje te openen want het moest nog maar eens een keertje gebeuren... niet meer met mij denk ik soms als ik me wat sterker in mijn schoenen voel staan maar dat duurt gewoonlijk niet lang... ik heb al veel meegemaakt in mijn leven en wou nooit verbitterd worden. Maar nu heeft 1 iemand die ik zo graag zag het klaar gekregen IK BEN VERBITTERD. nu moet ik weer langzaam aan en met kleine baby-pasje terug proberen recht te staan en weer verder te gaan mijn leven terug op de rails te krijgen...

Door Broken uit Turnhout


-------------------------

-------------------------
Na bedrog voel je je slecht gebruikt en begin je met zelfverwijten. Waarom is het meest gebruikte woord en vertrouwen wordt een begrip dat je even opzij schuift.
Gelukkig heb je goede vrienden en na een heel moeilijke periode van enkele dagen weken of maanden is een goed gesprek met die vrienden de beste therapie. Zo zei mijn beste vriendin dat ze al maanden het gevoel had dat er tussen mezelf en mijn grote liefde iets niet goed zat waarop ik dan vroeg waarom ze me dit nooit gezegd had. Ja waarom niet? Je was enorm verliefd dat bleef en zij loog tegen je. Als ik het je toen gezegd had zou je zeker behoorlijk geschokt geweest zijn.
Nu heb ik in mijn hechte vriendenkring hetzelfde voor alleen is zij hopeloos verliefd op hem en ziet ze dat niet. Ik heb vorige week mijn stoute schoenen aangetrokken en het haar verteld. Ik wou niet dat ze hetzelfde zou meemaken.
Op die manier voorkom je verder leed en volgt er een goed gesprek.

Door Troost-Iemand uit Mechelen
-------------------------
Een relatie bestaat voor een deel uit vertrouwen en respect...
Mijn laatste relatie was wat men noemt een "knipperlicht" relatie en duurde twee pijnlijke jaren..." Aan" omdat ze steeds terug kwam soms midden in de nacht en ik geloofde dat de liefde groter was dan het bedrog... "Uit" omdat ik na ieder bedrog verscheurd besefte dat het bedrog groter was dan de liefde...
Mijn overtuiging na die vernietigende relatie is dan ook dat na bedrog het vertrouwen wegvalt en met het vertrouwen verdwijnt ook het respect...in een relatie zonder vertrouwen en respect sterft de liefde een pijnlijke dood... Als je daar bovenop ook nog eens je kinderen verliest omdat je niet meer in hun leventje past en je steun zoekt bij "al je vriendien" die je dacht te hebben... Dan wordt je bitter giftig en eenzaam je voelt je belogen verraden en bedrogen en het enige wat je nog kan doen is berusten in het lijden je inschrijven bij een relatie bureau en proberen om niet te vergeten ademen...
Om af te sluiten "Trouw" is onveilig in de nabijheid van "Lust"... Veel sterkte aan allen die slachtoffer werden van bedrog

groetjes
Enigma
Door Enigma uit Assenede

Hey De kans om het 2x mee te maken is tegenwoordig héél groot.De waarde en normen van een relatie zijn blijkbaar ouderwets.Toch wil ik dan maar ouderwets blijven.Volgens mij als je iemand eerlijk en trouw wil vinden zal dat zeker niet gemakkelijk zijn.

Ik denk dat de deftige personen gewoon thuis binnen zitten en hun werk doen.Ik woon al 3 5 jaar alléén en denk dat het nog lang zal duren zo.Voor minder ga ik niet géén losse flodders.
Door Ikke uit S-gravenwezel

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite


'' ... wat is de kans dat je twee keer door een hel zal moeten ''Tesamen