apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Voor singles       Met kids       Cultuur       Weekend       Reisaanbiedingen       Mijn verhaal       Reis tips    

Een geslaagde eenoudervakantie

Op vakantie met de kinderen: je wil er een succes van maken, je wenst dat het ‘quality time’ wordt en daarbij denk je in de eerste plaats aan je kinderen. Je mag jezelf echter niet uit het oog verliezen.

Straks hebben de kinderen zomervakantie. Trok je er vroeger als hecht gezin op uit, dan heeft het verlies van je partner of een relatiebreuk tot gevolg dat je er nu alleen voor staat. Een nieuwe situatie waaraan iedereen, jij zowel als je kinderen, moeten wennen.

En dat in een moeilijke, emotionele periode.

single

Luxecamping

Als je kinderen al wat groter zijn, dan is het uiteraard een goed idee om hen bij de keuze van het type vakantie en de bestemming te betrekken. Maar misschien moet jij je vooraf even afvragen wat jij aan kan. Een vakantiehuisje huren, zou je wel eens in een soort isolement kunnen brengen tijdens je vakantie. Je moet alles alleen beredderen en er is geen sprake van dat je ‘s avonds nog even een terrasje kan doen.

De oplossing is dan samen met vrienden huren. Of denk eens na over een verblijf op een luxecamping. De vakantiegangers leven er meer in groepsverband waardoor jij en je kinderen sneller contacten leggen en je ook ’s avonds – in de buurt van je kids – nog een glaasje kan drinken met andere volwassenen. Tenten, kookgerief, bedden enz. zijn allemaal ter plaats beschikbaar en opgesteld als jij aankomt. Keuze te over op het Internet. Zo vind je de Nederlandse reisagent Labyrinth die zeer uiteenlopende kampeervakanties voor eenoudergezinnen aanbiedt.

Clubvakantie

Je zou er een clubvakantie kunnen van maken. Voordeel: je wordt opgevangen bij aankomst, vaak zelfs door iemand die je eigen taal spreekt. Loopt er wat mis tijdens de vakantie, dan kan je op hulp rekenen. Overdag kunnen je kinderen met leeftijdgenoten spelen of een sport leren, terwijl jij tijd hebt voor jezelf. Zalig nietsdoen op een strandstoel, een praatje slaan met andere vakantiegangers of ook actief aan sport doen: keuze genoeg.

Maar ook hier is de kans groot dat je gaat slapen met de kinderen of in je eentje op de kamer zit te waken. Let bij het boeken bovendien goed op de voorwaarden. Bij sommige touroperators krijgen de kinderen alleen maar korting als ze in een kamer met 2 volwassenen slapen. Gelukkig zijn er ook speciale aanbiedingen voor eenoudergezinnen. Dat is onder andere het geval bij Neckermann en Thomas Cook.

Eenoudergroepsreizen

Het stijgend aantal scheidingen en eenoudergezinnen, heeft een nieuwe reismarkt gecreëerd: georganiseerde vakanties voor alleenstaande ouders met hun kids. Vooral in Nederland is er een groot aanbod. Je vindt via het Internet zelfs een zeer uitgebreide eenoudervakantiegids. Eenoudervakanties

geslaagde Hoewel het erop lijkt dat je daarmee tegen wil en dank in een hokje wordt geplaatst, heeft dat ook zijn voordelen. Alle medereizigers zitten in hetzelfde schuitje. Dat schept een band tussen de kinderen én de volwassenen. De kinderen kunnen samen spelen, in groep dingen ontdekken terwijl de volwassenen andere activiteiten doen of gewoon genieten van de rust.

Exclusiviteit

Bij Estivant – ook weer in Nederland – hebben ze de noodzaak aan dit soort reizen al lang begrepen. Deze touropertor organiseert al meer dan een decennium uitsluitend reizen voor singles en vakanties voor eenoudergezinnen. De kinderen worden er geëntertaind door Nederlandstalige Estifun teams.

De activiteiten worden afgestemd op de leeftijd van de kinderen, wat uiteraard niet wegneemt dat je er als ouder ook alleen met je kids kan op uittrekken. Slapen doe je in luxueuze tenten, mobilhomes, bungalows of in hotels.

Exotische bestemmingen

Voor de avontuurlijke meerwaardezoekers die over een aardig budget beschikken, organiseert KoningAap single parent-reizen naar exotische bestemmingen. China, Vietnam, Egypte, Swaziland en nog een pak andere plekken staan op de site vermeld. Het is echter niet duidelijk of het om exclusieve eenouderreizen gaat dan wel dat eenoudergezinnen aansluiten bij groepsreizen voor gezinnen met kinderen.

Sportvakanties

Wie aangesloten is bij de Gezinsbond of de Gezinssportfederatie (GSF) in België kent wellicht de sportieve vakanties die geboekt kunnen worden via GSF of de vzw Afya (Gezondheid in Swahili).
Gsf.be     Afya.be

De organisaties bieden een zomer- en een wintervakantie aan voor eenoudergezinnen. Op de skivakantie van GSF is er geen toeslag voor een single parent met kind en ook bij de vakanties voor eenoudergezinnen van Afya niet.


Het aanbod eenoudervakanties zal ongetwijfeld nog uitbreiden. Regelmatig surfen is de boodschap als je aan dit soort vakanties wil deelnemen.REACTIES:
Ik zoek een prijsredelijke zonvakantie voor mezelf en mijn dochterke van 9 jaar. Liefst een busreis, groepsreis of iets in die aard, met andere alleenstaande ouders. Wij praten graag met andere mensen en mijn dochter kan dan spelen met leeftijdsgenootjes. Een vliegreis komt niet in aanmerking.Dit in de grote vakantie en graag vertrek van uit de omgeving van Torhout.
Door Kathy van gierdegom uit Torhout Belgie


213.118.78.251

-------------------------
Ik zoek een prijsredelijk boeiende bestemming in juli of augustus. Had graag telefonisch ideeën gewisseld. Ben een mama met 2 sportieve dochters v 10 en 12j. Wij leren graag mensen kennen met, bij voorkeur, leeftijdsgenoten vd kinderen.
Ik kijk uit nr een telefoontje.
Door Minnaert Nancy uit Alsemberg België

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsite
LEES OOK EENS:


Voor wie zich opnieuw op het dating-pad waagt

Op reis als alleenstaande

Wat is in een relatie nu écht het belangrijksteTesamen