apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Van Anne tot Zora       Gastschrijver       Rika Ponnet                   Forum    

Er zijn regels..

Neen wacht,
laat me even een flinke sprong terugmaken en een klein voorwoord breiën aan deze zin.

De zin, en u als lezer, staan anders een beetje verloren aan de kant van de weg;
schaapachtig te staren naar de rest van het verhaal.
Ik herneemAl sinds mensenheugnis vechten we om vrijheid. Persoonlijke vrijheid, vrijheid van meningsuiting, vrijheid om een eigen leven op te bouwen naar eigen goeddunken.


Waarom heeft de mens dan een specialisatie uitgebouwd in het aan banden leggen van zichzelf? Als er geen regels zijn..niet hoeven te zijn, maken we er zelf gewoon aan.

We willen blijkbaar als een braaf kuddedier gehoorzamen aan een gemeenschappelijke leidraad.
Waarom? Omdat het zo moet. Meer uitleg geven we onszelf niet. Ik denk ook niet dat er meer uitleg bestaat.

Ik zucht even omdat ik niet aan de essentie kom die ik wil neerschrijven. Het gaat namelijk over wetten in de liefde. Terwijl de meer romantische zielen onder jullie nu op tafel gaan slaan en luidkeels beweren dat liefde niet aan banden te leggen is zal het diezelfde mensen toch onder ogen moeten komen dat ook zij de wetten slaafs volgen. Wil je een voorbeeld? Ok...

Wanneer je uit een relatie met iemand komt

Is er een bepaalde tijd die je moet doorlopen vooraleer je aan een nieuwe relatie mag beginnen.
Waarom? Daarom. Het is gewoon zo.

Bijna iedereen uit je naaste kennissenkring zal je aanraden het even rustig te nemen. Je krijgt het grootste cliché uit het handboek er dan nog even bij : “Neem eens de tijd om alles op een rijtje te zetten”

Kan er dan niemand samen met jou even een collectief gat in de lucht springen dat je opnieuw de liefde gevonden hebt? Neen. “Het is te vroeg” Hoezo te vroeg?


Heb ik dan een memo gemist?
Is er een handleiding die zegt dat je na een relatie van 1 jaar exact 4 weken vrij gezellig moet zijn?
Na twee jaar?
Na enkele maanden?
Je hebt pijn waar geen pijnstiller tegen werkt, en neen drank is geen pijnstiller maar een uitsteller, ik ben je maar even voor.

Je ging kapot en nu lach je terug.
Fijn voor je.


Ik keer even terug naar de mens en de nood om zichzelf aan banden te leggen Gesteund door een meute van would-be psychologen.

Hier gaan ze:
“Na een slechte relatie maken we ons kunstmatig verliefd op een andere persoon om zo de pijn te verzachten van het verlies”


Klinkt logisch niet?
Wat doet de mens dan? Hij of zij loopt gedwee mee en leidt zijn nieuwgevonden geluk naar de slachtbank want “het zal wel kunstmatig zijn” Heb je het niet gehoord? Er is daar blijkbaar een regeltje voor en ik heb nog enkele maanden te doen vooraleer ik terug gelukkig mag worden met iemand.

Wat als het niet is? We klagen altijd dat die speciale persoon zo moeilijk te vinden is en als er dan een kans is dat die persoon naast je staat...dan loop je weg.


Breek eens een regeltje...ik doe het stiekem ook.

Fred

REACTIES:
-------------------------
Regels,regels, regels klinkt zo saai als ze zijn. regeltjes zijn enkel gemaakt om mensen te onderdrukken en gemaakt en opgevolgd door mensen die in alles de bovenhand willen nemen ,hebberige jaloerse gemene dominante ,,,,,,, ach het zijn degene die de "REGELTJES" HET MEEST GEBRUIKEN???? Ze zelf het snelste zullen omzeilen en alles zullen doen de regeltjes toe te passen om een ander" te beschermen" van zich gelukkig en vrij te kunnen voelen. DIKKE ZEVER. sorry voor mijn taalgebruik. maar ik denk dat we er met eerlijk zijn,respect voor een ander, solidariteit en wat gezond verstand veel gelukkiger zullen zijn als met al die remmende regeltjes.Regels zijn gemaakt voor te kunnen straffen en uitgevonden "allér" volgens mij door een sadist er zijn er genoeg . Anders zijn maakt je uniek en vrijer dan je zelf ooit had kunnen dromen. Rustig met die regeltjes, ze zijn even slecht als alcohol en beperken je levenskwaliteit. Be free.

Door Dim uit Aalst

-------------------------
Regels dat is wat de anderen ons opleggen en wat zij beschouwen als "goed fatsoen" ik moet niet leven volgens de normen van mijn grootouders ik leef NU

Door Myriam uit Tessenderlo

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen