apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Single       Single met kids       Opnieuw beginnen       Mijn verhaal    

Tips voor een duurzame relatie

Heb je een nieuwe liefde gevonden? Voel je dat het meer kan worden dan wat geflirt en gevrij? Met deze starterstips kan je van je prille geluk een duurzame relatie maken.

Je hoort het vaak: wie een tweede kans krijgt op een mooi liefdesleven, die
"gaat echt zijn/haar best doen".

We zeggen of denken uit onze fouten geleerd te hebben en zullen er alles aan doen om dat niet te herhalen. Een prima voornemen ware het niet dat mensen in al hun ambitie belangrijke dingen over het hoofd zien. Of te snel willen gaan. Door bewust vanuit deze goede standpunten te vertrekken, heb je meer kans op succes.

Extra energie, geen hulpverlening
Veel singles hebben het financieel moeilijk, missen de beslissingskracht van een partner of zijn gewoon eenzaam. Laat dit noch andere noden een reden zijn om een relatie met iemand te beginnen. Begin aan een nieuw leven als duo omdat je er écht zin in hebt, omdat jullie voelen dat je samen een sterk en happy koppel vormen. Niet omdat een van de partijen de andere kan helpen. Zo’n relatie houdt geen stand. Je start immers niet op gelijke voet.

Quality time
Besteed voldoende aandacht aan elkaar. Investeer in kwalitatieve momenten waar jullie alle twee echt iets aan hebben. Verrijk mekaar op emotioneel en intellectueel vlak. Zijn er kinderen uit de vorige relatie, probeer het dan zo te regelen dat jullie echt voldoende tijd als koppel kunnen doorbrengen. Wil dat zeggen dat je met je ex het bezoek anders moet organiseren, tracht dat dan ook te verwezenlijken. Je nieuwe geliefde zal het op prijs stellen.

Ruimte en vrijheid
Kwam je als bedrogen partner uit een eerste relatie, dan kunnen achterdocht en jaloezie in een tweede liefdesleven een haast onoverkomelijke hindernis worden. Niet van de ander willen wijken, hem/haar voortdurend in de buurt – en dus onder controle - willen hebben, zal averechts werken.

In de tijd dat jullie alleen wonen, hebben jullie eigen gewoonten aangenomen, hebben jullie nieuwe vrijetijdsbestedingen gevonden. Laat die bestaan en ga niet meteen mee doen. Het maakt deel uit van wie je nieuwe partner is. Hoe verliefd je ook mag zijn, vermijd om elke seconde van de dag met je nieuwe lief door te brengen. Dat werkt verstikkend.

Geduld
Neem je tijd… voor alles. Om elkaar te leren kennen, in jullie seksuele relatie en om opnieuw te gaan samenwonen. Zijn jullie beide tevreden met jullie huidige woonst en is niemand geneigd om bij de ander in te trekken, hou het dan op een LAT-relatie. Pas als jullie alle twee van harte naar een nieuwe gezamenlijke woonst willen verhuizen, zijn jullie klaar om samen te wonen.

Communiceer
praat Door verschillende achtergronden en een ander verleden, zijn er wellicht dingen die jullie anders interpreteren. Dat moet je ervaren en uitklaren. Praten, praten en praten zijn dus de 3 dingen die moet doen om een relatie te doen slagen. Bovendien zijn er zeker onderwerpen waarover jullie afspraken moeten maken.

De omgang met de kinderen
kan een struikelblok worden als er niet openlijk over gesproken wordt. Plannen om samen te gaan wonen, kunnen tot hoogoplopende ruzies leiden, als er niet eerlijk over gecommuniceerd wordt.

Wil jij niet in het huis van je nieuwe geliefde intrekken omdat de energie van de ex daar nog hangt, zeg dat dan. Voel jij je niet comfortabel bij een gezamenlijke bankrekening? Kaart het aan en probeer samen een oplossing te vinden. Praat kleine haperingen uit voor het grote conflicten worden.

Bestrijd verlatingsangst
Voel je je ondanks een goeie ontluikende relatie angstig, dan komt dat wellicht omdat je bang bent van een volgende breuk. Het kan zijn dat je nog niet echt klaar was om aan deze nieuwe relatie te beginnen. Probeer die angst van je af te zetten en laat het je vooral niet aanzetten om jezelf helemaal weg te cijferen, je eigen vrienden op te geven of alleen nog te doen wat de ander fijn vindt. Geen enkele relatie komt vergezeld van een levenslang garantiekaartje. Eraan werken en er het beste van maken is het enige wat je kan doen.

Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen